jan
17

Norbi villámdiétája, ha egy hónap alatt kb 10 kilót szeretnél leadni. Én akkor fogom kipróbálni, ha stagnál a súlyom, és szeretném, hogy beinduljon a fogyás.

De nagyon jó kis összefoglaló (egyébként a -10 kg c. kiskönyvben minden részletesen benne van)

.....................................................................................................................

1. szabály: a lisztről
Nem lehet sem teljes kiőrlésű, sem graham, vagy épp durum tésztás dolgokat enni.
Ajánlja a puffasztott búzaszeleteket.

2. szabály: a cukorról
Nem fogyasztható semmilyen hozzáadott cukor. Sem fehér, sem barna!
Próbáljunk olyan cukorpótlót használni, amiben nincs aszpartam. Méz sem engedélyezett, a gyümölcscukor-tartalma miatt a villámdiétában. Natúr joghurt jöhet. Ha hiányoznak az édes ízek jöhet az aszalt vagy épp a friss vagy fagyaszott gyümölcs.

3. szabály: az ivásról
A megfelelő folyadékbevitel létfontosságú, főleg fogyókúránál. Sose igyunk kényszerből, de a napi limit legyen legalább 1, 5 liter folyadék. A folyadékfogyasztás csökkenti az étvágyat.
Ebben az egy hónapban tilos a sör, a bor, a pálinka, vagyis minden alkohol.


4. szabály: az evésről
Naponta többször együnk keveset, az gyorsítja az anyagcserét, s nem lesznek falási rohamaink! Az utolsó étkezés legalább négy órával a lefekvés előtt történjen meg

5. szabály: zsírfogyasztás
Zsírból semmit, olajból pedig lehetőleg a legkevesebbet használjuk a súlyvesztő hónap során!

6. szabály: hús
Hurka, kolbász, szalonna és társai eltűnnek egy hónapra. Ami ajánlott, az a pulyka, csirke, hal, sertéscomb és karaj, valamint a sovány marhahús.

7. szabály: zöldség, gyümölcs
Ebben a hónapban a zöldségféléket és gyümölcsöket is meg kell válogatni! Amik ajánlottak: répa, karalábé, paprika, paradicsom, fejes saláta, káposzta, kelkáposzta, cékla, nyers uborka, hagyma és a brokkoli.
Gyümölccsel vigyázni kell! Amit lehet enni: eper, málna meggy, zöldalma, ribizli és szeder. Nem jóllakásig és kizárólag frisset!

8. szabály: müzli és gabonafélék
Kizárólag natúr müzlit érdemes fogyasztani, azt is mértékkel.

9. szabály: rágcsálnivalók
Nincsenek olajos magvak, sem ropi, csoki, keksz stb.… nagyon hosszú lenne a lista…

10. szabály: főzelék
Lisztes rántás vagy keményítő hozzáadása nélkül a főzeléket sovány tejföllel vagy joghurttal sűrítsük be. A főzelék egy részét le is lehet turmixolni és azzal sűríteni.

11. szabály: mozgás
Mozogni kell! Jobb lesz a közérzetünk, szebb lesz a bőrünk, na meg jót tesz a diétában szenvedőknek!

12. szabály: só, ízfokozó
Ha teljesen megvonod magadtól a sót az izomgörcshöz vezet, viszont ha túlzásba viszed, akkor tárolja a szervezeted a vizet. MÉRTÉKKEL, s akkor is csak tengeri sót javasolnak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://updatefogyok.blog.hu/api/trackback/id/tr77881011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dundolka 2009.01.17. 12:06:26

:) szia , annyira nem jó ötlet a súlystagnálás idejében bevetni szerintem ....... az azért van mert a tested akkor szokja az új súlyát....... kell neki az idő az átátlásra ..... a mostani diétádhoz képest ezek nagyon nagy változtatások ....... és ha úgy veszi észre hogy kevesebb tápanyagot kap .... behúzza a kéziféket ........ de ez az én meglátátsom :) amúgy élvezettel olvastam ....... ezek a szabályok az én diétámtól nincsenek messze :) de a kenyérről nem mondok le :) de nem ám :)
nem kell rágicsa , édesség , felvágottak bolti cukros joghurt , gyümölcslé:) de a barnakenyér reggel:)........

updatefogyok 2009.01.17. 14:57:13

Én sem úgy gondoltam, hogy márazonnal:-) Majd ha mondjuk 70-80 kiló között elakadok....a vége már mindig nezezebb, szerintem olyankor segíthet!:-)

Judit Toth 2013.05.02. 13:31:24

Meg Uj vagyok a koreitekben.Nagy odafigyelessel olvastam a commokat es csak kerdeznem,hogy valoban Jo e ?Juliusban ferjhez megyek es egy kicsit kisebb a ruham is motivaciobol.Mennyi a minimum ajanlott testedzes? Elore is koszi.
süti beállítások módosítása