Ha már lúd...akkor legyen kövér...vagy krémes....ez rémes:-)
Szóval az úgy volt, hogy pasi köztudottan hihetetlenül édesszájú (egy tepsi süti egy nap). Én meg ugye köztudottan kedves, endes, házias nej vagyok, aki szerti megörvendeztetni a Zurat....és Gigi oldalán találtam egy hihetetlenüln szép krémes receptet, ami hozzáteszem, hihetetlenül finom lett....
íme, amiért megéri bűnözni:
Pasi szerint, aki meglehetősen őszinte, annyi csak a különbség, hogy a bolti krémes teteje síma...na köszi:-)) legközelebb lesimítom....
Tisztában vagyok a krémesevés következményeivel! Hozzátenném emelett falási rohamom volt egész nap (meg fog jönni, ideges vagyok, mert csütörtökön oltást kapok, és félek tőle:-(, meg amúgy is....több mint 2 hónapja állom a sarat, ez most kellett nekem, és a lelkemnek:-))
Holnap böjtölünk..?!:-)
Ha valakinek kedve támadna hozzá, egyébként jelzem, hogy update formában is tökéletesen elkészítehtő. A liszt helyett norbi liszt (nekem elfogyott és csak csütörtökön lesz megint) cukor helyett édesítő...ennyi a változtats, majd így is kipróbálom! Az tuti:-)
Recept (Ami ismétlem a fent belinkelt Gigi érdeme)
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
fél kocka margarin (12,5 dkg)
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
4 csomag vanília puding (főzős)
2 csomag vanília cukor
35 dkg kristálycukor
1 liter víz
9 tojás fehérje
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bekockázzuk (óvatosan, hogy a kés ne vágja át a tésztát, csak megjelölje), hogy később könnyebb legyen a szeletelés.
A pudingot a vanília cukorral, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot és még 3 percig tovább főzzük. Forrón a tésztára tesszük, a tetejére helyezzük a bekockázott lapot és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetjét megszórjuk porcukorral.
Ti írtátok...