Annyi finomságot ettem az elmúlt két napban, meg kell osztanom veletek is....
Isteni tejszínes gombás csirke....
ez nagyon egyszerű: hagymát megpároljuk, csíkokra vágott csirkemellett megpirítjuk, majd pároljuk kicsi, hozzátesszük az apróra vágott gombát, ha elkészült felöntjük az alacsony zsírszázalékú tejszínnel, végül hozzákeverjük a megfőtt norbis tésztát....
A következő finomságot a www.hazisuti.lapunk.hu oldalon találtam. Eddig különösképpen nem rajongtam a zabpehelyért, de ezentúl biztosan másként gondolom majd. Próbáljátok ki az isteni finom zabpelyhes sajtos tallér receptjét...tuti jó. A sajtot amúgy is nagyon szeretem, volt évekkel ezelőtt egy Sajtos vezetéknevű palim, akkor minden kaját sajttal ettem:-)) A pasas már a régmúltté, de a sajt szeretete megmaradt:-)
így készül:20 deka zabpehely, 2 tojás, 20 deka sajt, 5 kanál norbisliszt, 3 ek. tejföl, só, bors, 1/3 zacsi sütőpor. Mindezt összegyúrjuk, minimum fél órát pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben laposra nyomkodott kis lepénykéket sütünk...hm..minél véknyabban teszed a sütőbe, annál ropogósabb lesz.
Ma este ismét valami sajtos finomságra vágytam, így készült el a burgundiai sajtlepény, ami nagyon egyszerű, de annál finomabb. A receptet a www.receptgyar.hu oldalon találtam. Én legközelebb csak 2 tojással fogom készíteni, úgy ropogósabb lesz!
Felforralunk negyed liter vizet csipet sóval, 8 deka vajjal vagy margarinnal.
Állandó kevergetés közben beleszitálunk 13 deka lisztet, és tovább keverve addig hagyjuk a tűzön, míg az edény falától elválik. A tűzről levéve langyosra hűtjük, és egyenként eldolgozunk benne 4 egész tojást, végül 15 deka - lehetőleg parmezán ízű - reszelt sajtot. Kizsírozunk egy sütőlapot, és ujjnyi vastagon, kerek alakban, kanál segítségével rásimítjuk a tésztát. Tetejét reszelt sajttal meghintve, a sütőben aranysárgára sütjük.
Mire eszembe jutott, hogy le kellene fotóznom már csak a fele volt meg:-)
Ti írtátok...